lørdag 2. oktober 2010

Bad boy

Rick James. Født i Buffalo, NY med en far som forlot kone og syv barn, med en mor som ble tatt for tyveri rømte Rick James som 15-åring inn i forsvaret. Når det ble klart at han muligens skulle sendes til Vietnam stakk han til Canada. Der startet han flere band (blandt annet et hvor Neil Young var med i) uten suksess. Inntil 1978 hvor albumet "Come Get It" med singelen "You And I" ble en stor hit. Han skapte seg en egen sound som han kalte "punk funk".

Året etter slapp han albumet "Bustin' Out Of L-Seven" (som var Buffalo) hvor jeg har hentet tittellåten. En av mine mest spilte funk låter noen sinne. Jeg har fortsatt LP platen og synes den dag i dag låta er like fresh som i '79.

Dessverre var livet til RJ som en tornado av sex, drugs, rock & roll. Sangene inneholdt ofte referanser til narkotika og på et cover står han også og røyker en joint. Han døde i 2004. I blodet fant politiet spor av alprazolam, diazepam, bupropion, citalopram, hydrocodone, digoxin, chlorpheniramine, methamphetamine og kokain (kilde: Wikipedia). R.I.P. Rick James. Musikken lever videre.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar